De reis van uw leven begint hier! Of u nu een studiereis wilt boeken of heerlijk op vakantie wilt, wij doen er alles aan om uw droomreis te verwezenlijken. Bekijk op uw gemak alle mogelijkheden. Mochten uw specifieke wensen niet op onze website naar voren komen, neem dan contact met ons op.

Verpleegkundereis Excellente Zorg 2015

Demografische ontwikkelingen leiden tot een verandering in de zorgvraag. Er is niet alleen sprake van een kwantitatieve toename van de zorgvraag ten gevolge van onder meer de vergrijzing, maar ook de aard van de zorgvraag verandert. De kwantiteit en kwaliteit van de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep stijgt niet in gelijke mate met de vraag.

Voor goede zorg zijn verpleegkundigen en verzorgenden onmisbaar. Zij vormen de grootste en belangrijkste beroepsgroep in de zorg. Met de inzet van Excellente Zorg creëren zorgorganisaties een werkomgeving waarmee deze beroepsbeoefenaars hun professionele verantwoordelijkheid kunnen nemen en waarmaken. Dit leidt tot verbetering van de kwaliteit en veiligheid van zorg, een organisatieklimaat waarbinnen verpleegkundigen en verzorgenden in hun kracht staan en aangetrokken en behouden worden voor het vak.

In Amerika bestaat sinds 1983 een model voor de verbetering van verpleegkundige zorg. Dit model heet het Magnet Recognition Program®. Nadat we enkele reizen hadden georganiseerd voor bestuurders, zijn in 2012, 2013 en 2014 reizen georganiseerd voor verpleegkundigen. Alle reizen zijn een groot succes geweest. Voor 2015 organiseren we  opnieuw een reis naar NorthWest Community Hospital in Chicago. Hier kunnen de verpleegkundigen meelopen met hun collega’s en zien wat er komt kijken bij het programma Excellente Zorg. De reis wordt afgesloten met een weekend New York.

Het programma

Zaterdag 29 augustus 2015
Vlucht met KLM rechtstreeks naar Chicago
Na aankomst in Chicago gaan we naar het hotel in Arlington Heights net buiten Chicago, verblijf hier gedurende de gehele periode op basis van logies en ontbijt
‘s Avonds gaan we dineren vlak bij het hotel

Zondag 30 augustus 2015
Na een korte introductie en uitleg over de reis vertrekken we naar het centrum van Chicago. Hier heeft iedereen eerst vrije tijd, waarna we een tour gaan maken op de Segway. Deze drie uur durende tour laat ons enkele grote bezienswaardigheden zien. Na de tour is er nog wat vrije tijd. ‘s Avonds eten we in het centrum.

Maandag 31 augustus 2015
nch
Vandaag maken we kennis met Northwest Community Hospital. Vicky Goedekke, de Magnet Program Director, ontvangt ons en geeft een inleiding in over de gezondheidszorg, het ziekenhuis en Magnet. We maken kennis met de structuur van de organisatie en krijgen presentaties over het fungeren van het Magnet Principe in het ziekenhuis. Aan het einde van de dag evalueren we dat wat we hebben gezien vandaag. Het diner nuttigen we in een restaurant in de buurt van het hotel.

Dinsdag 1 tot en met donderdag 3 september 2015
Deze drie dagen worden gevuld met het meedraaien in het ziekenhuis om zo alle ins en outs van het Magnet systeem te leren kennen. We nemen daarnaast ene kijken in de thuiszorg en op de psychiatrische afdeling. Tijdens deze dagen is er alle tijd om via persoonlijke gesprekken veel te leren. ‘s Avonds dineren we gezamenlijk om rustig bij te kunnen praten.

Vrijdag 4 september 2015
Vanochtend beginnen we met een evaluatie van de week. Zijn de leerdoelen gehaald, hoe koppelen we terug naar onze eigen organisaties en wat vinden we van het Amerikaanse systeem.
Zodra we klaar zijn met de evaluatie gaan we naar Chicago om nog heerlijk de dag daar door te brengen. We sluiten de week af met een heerlijk diner in een goed restaurant.

Zaterdag 5 september 2015
De ochtend is nog vrij en kan gebruikt worden voor de laatste inkopen in de dichtstbijzijnde Mall.
Rond 13.30 uur gaan we naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland. We vertrekken aan het einde van de middag vanuit Chicago.

Zondag 6 september 2015
In de ochtend komen we in Amsterdam aan. Een mooie reis zit er op.

 

De richtprijs voor deze reis is € 1925 per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. In dit bedrag zitten ook de maaltijden inbegrepen. De vlucht naar Chicago komt hier nog bij.

De reis is inclusief:
•    Verblijf op basis van gedeelde tweepersoonskamer (éénpersoonstoeslag € 295)
•    Alle maaltijden muv lunch op dag 4 en dag 6
•    Een drankje tijdens diners
•    Vervoer ter plaatse
•    Studieprogramma
•    Aangegeven culturele uitstapjes
•    Begeleiding
•    Visumkosten

De reis is exclusief:
•    Verzekeringen
•    Privé uitgaven
•    Overige drankjes en maaltijden
•    Intercontinentale vlucht, De keuze hiervan is afhankelijk van het aantal deelnemers en de dan geldende ticketprijs. Dit kan rechtstreeks of met overstap zijn.

Voor aanmelding, informatie of het programma kunt u hieronder klikken.

icon-mail icon-download