De reis van uw leven begint hier! Of u nu een studiereis wilt boeken of heerlijk op vakantie wilt, wij doen er alles aan om uw droomreis te verwezenlijken. Bekijk op uw gemak alle mogelijkheden. Mochten uw specifieke wensen niet op onze website naar voren komen, neem dan contact met ons op.

28 dagen Afrikaans genieten

Zuid-Afrika, van Kaapstad naar Johannesburg
Zuid-Afrika is een land vol tegenstrijdigheden. Armoede, rijkdom, mooie natuur, drukke industrie. Alles is er te vinden. Dit maakt het een land wat niet zomaar in één reis te zien is. Onze 28-daagse tour hebben we in dit programma aangepast en gebruik gemaakt van luxere accommodatie. Er worden vaker safaris gedaan en er zitten meer maaltijden inclusief.

Dag 1
Het is zover. Het Afrikaanse avontuur gaat beginnen. Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Kaapstad. De vlucht gaat met KLM rechtstreeks of één van de andere airlines met overstap. Bij KLM komt u in de avond aan en zit er een extra overnachting bij.

Dag 2
In de ochtend komt u aan (indien met een andere airline) U wordt opgehaald op de luchthaven en naar Victoria en Albert hotel bij het Waterfront gebracht. Hier wordt ook uw huurauto afgeleverd.

Dag 3 en 4
Deze dagen kunt u zelf invullen. Het is mogelijk naar Kaap de Goede Hoop te rijden via een schitterende kustroute. Maar u kunt ook naar Robbeneiland en de Tafelberg.

Dag 5
U verplaatst zich naar Stellenbosch, waar u twee nachten verblijft op het Wine Estate van Lanzerac, een schitterend stukje koloniaal Afrika. Het verblijf is op basis van logies en lanzeracontbijt.

Dag 6
Een dag om rond te kijken in Stellenbosch, maar beter nog, een dag om een rit te maken door de wijngebieden rondom Stellenbosch.

Dag 7
U rijdt naar Oudtshoorn, waar u 1 nacht verblijft in La Plume Guesthouse op basis van half pension. Een kleine lodge op een heel mooie locatie.

Dag 8
Bezoek in de ochtend een struisvogelboerderij of de grotten. Daarna rijdt u door naar Knysna aan de kust. U verblijft hier 3 nachten in Tonquani Lodge op basis van logies en ontbijt. Tonquani is de Afrikaanse vertaling van schitterend plekje. Dit is niet overdreven.

Dag 9 en 10
Verblijf in Knysna. Knysna is echt een uitgaansplaatsje en er is veel te doen. Gezellige bars en restaurantjes waar u lekker kunt eten. Maar er zijn ook vele activiteiten te ondernemen, zoals mountainbiken, quadrijden, paardrijden, hiken, abseilen en kajakken. De waaghals kan een sprong nemen van de Bungeebrug.

olifant-closeupDag 11
U rijdt door naar Addo. Hier bevindt zich Addo Elephant Park. U overnacht 2 nachten In Kuzuko Lodge, midden in het park. Verblijf is op basis van vol pension. Bovendien hebt u tijdens uw verblijf 2 safaris door Addo met een ranger.

Dag 12
Safaris in Addo Elephant Park.

Dag 13
U rijdt naar Himmeville. Dit is een lange rit van ruim 700 kilometer. U reist namelijk van het zuidelijke deel, naar het noordelijke deel van Zuid-Afrika In Himmeville verblijft u de komende 3 nachten in Sani Valley Lodge in een huisje op basis van diner, logies en ontbijt. Dit is een heerlijke locatie om even bij te komen.

Dag 14
Dag rust

Dag 15
U gaat onder leiding van een ranger een tocht maken de Sani Pass over naar het Koninkrijk Lesotho. Het is een hele mooie rit en een volle dag tour.

Dag 16
U rijdt vanaf de Drakensbergen naar Shakas Rock aan de kust. U verblijft de komende 2 nachten in Lalaria Lodge op basis van logies en ontbijt. Ook hier voldoende restaurantjes.

Dag 17
Doe het vandaag rustig aan.

Dag 18
Vanaf Shakas Rock rijdt u een stukje landinwaarts en komt uit bij Lepoard Mountain Reserve. Een wildreservaat, waar de hele Big Five vertegenwoordigd is. U verblijft hier drie nachten op basis van vol pension. Bovendien hebt u minimaal twee safaris in het pakket zitten.

Dag 19 en dag 20
luipaard-rugDeze dagen de hele dag safari met een ranger.

Dag 21
U verlaat vandaag voor twee dagen Zuid-Afrika en gaat naar Swaziland. U passeert dus een grens en in Swaziland rijdt u Mkhaya Game Reserve, waar u twee nachten verblijft op basis van vol pension. In de middag heeft u dan nog een safari in dit park, welke bekend staat om de zwarte neushoorn.

Dag 22
Safari in Mkhaya Game reserve

Dag 23
U verlaat vandaag Swaziland en rijdt naar Hazyview, waar u twee nachten verblijft in Rissingtons Country Lodge op basis van half pension. Even lekker bijkomen van de afgelopen dagen.

Dag 24
U kunt vandaag de Panoramaroute gaan rijden. Het is een hele dag tour. U komt dan langs God’s Window, Bourke’s Potholes en de Three Rondavels. Op de terugweg rijdt u dan door Pilgrim’s Rest, het gouddelversstadje. Maar natuurlijk kunt u ook even genieten van de rust van de lodge.

Dag 25
U gaat noordwaarts op weg naar uw laatste safaribelevenis. In het Grote Timbavati Park ligt Motswari Safari Lodge. Hier verblijft u nog 2 nachten op basis van vol pension met 2 safari’s per dag.

Dag 26
Heerlijk genieten van Timbavati en haar Big Five.

Dag 27
U rijdt van Motswari naar Johannesburg en levert de huurauto in op de luchthaven. Het is ongeveer 5 uur rijden. U kunt vandaag via Pretoria rijden. U bent dan de gehele dag onderweg, maar kunt het voortrekkersmonument bezoeken. In de avond vliegt u naar Amsterdam. Hoe laat hangt af van de airline.

Dag 28
Terugkomst op Schiphol

De bovenstaande reis komt uit op € 4695 per persoon op basis van twee personen in een gedeelde tweepersoonskamer. Hierbij komt dan nog het internationale ticket.

 

icon-mail  icon-download