De reis van uw leven begint hier! Of u nu een studiereis wilt boeken of heerlijk op vakantie wilt, wij doen er alles aan om uw droomreis te verwezenlijken. Bekijk op uw gemak alle mogelijkheden. Mochten uw specifieke wensen niet op onze website naar voren komen, neem dan contact met ons op.

18 Dagen Java en Bali

Indonesië is een archipel met ruim 13.000 eilanden verspreid over een gebied van meer dan 5000 kilometer. Het is niet meer dan logisch dat deze archipel een groot aantal indrukwekkende, en bijzondere bezienswaardigheden heeft. Het nadeel van zo’n grote archipel is dat het er teveel zijn om in twee weken te bekijken. Toch zal deze reis die zich uitstrekt over een periode van ruim twee weken u verrast doen staan van de veelzijdigheid aan historische schatten die wij voor u hebben geselecteerd. De reis voert u over de eilanden Java en Bali en geeft u een blik in zowel hun cultuur als hun natuur. De meest indrukwekkende rijstvelden, de meest imponerende tempels en het lekkerste eten zullen deze weken de revue passeren. Natuurlijk wordt dit alles afgewisseld met voldoende vrije tijd.

Dag 1
De reis begint op Schiphol. Van hier vliegt u naar Jakarta op Java.

Dag 2
In de middag komt u aan op de luchthaven van Jakarta. U wordt opgewacht door de gids en naar  het hotel, in het hartje van Jakarta, gebracht. Hier verblijft u twee nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 3
De ochtend staat in het teken van een rondrit door Jakarta.U wordt na het ontbijt opgehaald.U bezoekt het nationale museum waar u een beeld krijgt van het verleden van dit veelzijdige land. Hierna gaat u naar ‘Sunda Kelapa Harbor’. Rond deze haven ontstond door toedoen van de VOC de handelsstad Batavia (nu Jakarta). In deze specerijenhaven liggen de ‘Pinisi-schoeners’ die samen één van ‘s werelds laatste grote commerciële zeilvloot vormen. Verder bezoekt u vandaag het nationale monument (Monas) op het Vrijheidsplein en neemt u een kijkje op een oude vlooienmarkt.

Dag 4
Vandaag reist u verder. U laat Jakarta achter u liggen en gaat met de minibus richting Bandung, een stad die bol staat van de koloniale kenmerken. De eerste stop is in Bogor. Hier bevinden zich de botanische tuinen. De rest van de rit gaat door theeplantages en over de adembenemende Puncakpas. Onderweg wordt geluncht bovenop de pass. Aan het eind van de middag komt u dan aan in Bandung waar u verblijft in een centraal hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5
Vandaag gaat u vanaf ongeveer 08:00 uur de omgeving van Bandung verkennen. U vertrekt na het ontbijt met de gids naar Kawah Putih, een krater met een meer erin. Vervolgens gaat u onder andere naar Braga Street, ook wel het Parijs van Java genoemd.

Dag 6
Een unieke dag en meteen één van de hoogtepunten van de reis. U gaat om 07:00 per trein naar Yogyakarta. Tijdens de rit heeft u alle rust om heerlijk te genieten van de schitterende omgeving. De rit duurt ongeveer 8 uur en voert door bergen, rijstvelden en kleine dorpjes. Ieder ogenblik is weer verschillend van het ogenblik ervoor. U verlaat de trein weer in Yogyakarta, waar u opgewacht wordt door uw nieuwe gids en naar uw hotel wordt gebracht. Hier verblijft u vier nachten op basis van logies en ontbijt. De rest van de dag heeft u de tijd om even bij te komen van alle indrukken.

Dag 7
Het wordt weer een interessante dag. Na het ontbijt vertrekt u naar de Borobudur-tempel. Deze tempel staat op een kleine heuvel te midden van de rijstvelden. Dit doet voorkomen alsof de tempel uit de rijstvelden verrijst. De boeddhistentempel is in zijn geheel opnieuw opgebouwd met originele bouwstenen. Na deze tempel te hebben gezien gaat u door het adembenemende landschap terug naar het hotel en heeft u tijd om even te ontspannen. Onderweg zijn er nog enkele stopmomenten.

Dag 8
Een volledige dag gaat u er vandaag op uit om de omgeving te verkennen. U begint bij het Kraton, het Sultan’s Paleis. Tot op heden is dit nog steeds in gebruik door de Sultan van Yogyakarta. Hierna gaat u naar het Taman Sari, het waterpaleis. Na de lunch gaat u naar de Prambanan tempel. Het gebied om deze tempel heen omvat de grootste afzonderlijke concentratie oudheden van Indonesië. De hoofdtempel meet een hoogte van 47 meter. Het tempelcomplex is grotendeels hersteld met de originele stenen. In verband met de economische crisis kan men op dit moment de restauratie niet voltooien. Dit maakt het niet minder boeiend. Als laatste neemt u een kijkje in de keuken van het Batik.

Dag 9
U heeft de hele dag om heerlijk te ontspannen bij het hotel. Geniet van de rust of laat u verwennen in de spa.

Dag 10
U heeft de ochtend vrij te besteden. er gaan overdag twee vluchten naar Bali. De eerste gaat heel vroeg in de ochtend, waardoor u op moet staan rond 4 uur. We hebben dus gekozen voor de vlucht van 4 uur in de middag. Hiervoor moet u rond 1 uur weg uit het hotel. U vliegt naar Bali, waar u weer opgewacht wordt door een gids. Hij of zij vergezelt u naar het hotel in Ubud, het kunstenaarsdorp midden op het eiland. Hier verblijft u 2 nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 11
Deze dag heeft u even helemaal niets. Geniet van het mooie hotel en de schitterende natuur waar het hotel midden in ligt. Eventueel kunt u met een gids een natuurwandeling maken. Dit moet vooraf geboekt worden. Maar u kunt ook zelf rondwandleen in Ubud.

Dag 12
U verlaat vandaag alweer Ubud. U gaat nu naar het Noordwesten van Bali. Een mooie, maar ook vrij lange rit. Natuurlijk worden er de nodige stops ingepland. Zo gaat u naar Bedugul en bezoeken Ulun Danu temple, een tempel op Lake Beratan, welke gewijd is aan Dewi Danu, de godin van het meer. Daarnaast gaan jullie naar Taman Ayun, de voormalige tempel van de Koninklijke familie.

Aangekomen in het Noordwesten wordt u naar uw hotel aan het strand gebracht, waar u twee nachten verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 13
U heeft vandaag vrij. U kunt een heerlijk wandeling langs het strand maken. We kunnen eventueel ook een tour voor u boeken langs de kust.

Dag 14
Het is alweer tijd om het hotel te verlaten en uw rondreis over het eiland van de goden te vervolgen. Een volledige dag bent u onderweg om 172 kilometer af te leggen naar Manggis. Onderweg brengt u een bezoek aan de tempel van Pura Beji, welke gebouwd is met de uniek Noord’Balinese architectuur. Hierna gaat de rit verder door de mooie rijstvelden naar Kintamani, waar u een mooi uitzicht heeft over Mt. Batur en het kratermeer. Soms zijn hier nog kleine vulkaanuitbarstingen te zien, welke ongevaarlijk zijn. Vervolgens verder naar Besakih, het grootste religieuze tempelcomplex van het eiland. Hoewel echt wel toeristisch aangekleed, is het wel iets wat gezien moet worden. Lunch is onderweg. Als u aan het einde van de dag aankomt in Manggis wordt u naar het hotel gebracht, waar u nog drie nachten verblijft inclusief ontbijt.

Dag 15
In de ochtend maakt u een hike door de rijstvelden met een gids. U krijgt schitterende vergezichten te zien van het eiland en de Badung Strait, het water tussen Bali en Lombok. Na deze wandeling van ongeveer 2 uur brengt u nog een bezoek aan Tirta Empul en Kusamba, het zout- en vissersdorp. In de loop van de middag wordt u weer bij het hotel afgezet.

Dag 16
Een aparte tour. Met een ouderwetse VW kuebel wagen gaat u off the beaten track. U gaat de natuur in en belandt bij een kokosnootplantage waar zich midden in een kleine chocoladefabriek bevindt. Onderweg bezoekt u Taman Ujung, het drijvende paleis. In de middag komt u weer terug bij het hotel.

Dag 17
In de ochtend kunt u nog lekker ontspannen. In de middag rond 3 uur vertrekt u naar de luchthaven Denpassar. Op de luchthaven checkt u in voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 18
U komt weer terug in Nederland.

 

icon-mail icon-download